Τουριστικός Οδηγός

Παραλίες

πίσω στις κατηγορίες
Παραλίες
Μια αποτρέπουμε τη Γαλάζια Σημαία, Αγία Βαρβάρα παραλία έχει μερικές περιοχές χαλίκι και κάθετη κύμα-διακόπτες. Αξίζει να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Αμαθούντας, ακριβώς δίπλα στην παραλία. Η παραλία συνδέεται με όλες τις παραλίες στο κέντρο της Λεμεσού σε μια λωρίδα μίλι 9.

Παραλίες
Η Παραλία Αρμονία βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα (ξεκινά από το Puesta Oyster Bar & Grill και φθάνει μέχρι το πρώην ξενοδοχείο Arsinoe) και καθημερινά επιβλέπεται από ναυαγοσωστική ομάδα από τις 10:00 έως τις 17:00, ενώ υπάρχουν τουαλέτες, ευκολίες για αναπήρους και ντους. Είναι διαπιστευμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Γαλάζια Σημαία, η γενικότερη περιοχή διαθέτει αρκετούς χώρους διαμονής, ενώ η παραλία προσφέρεται και για τους πιο αθλητικούς τύπους, με την επιλογή των θαλάσσιων σπορ.

Παραλίες
Βρίσκεται στον Άγιο Τύχωνα (ξεκινά από το ξενοδοχείο Four Seasons και φθάνει μέχρι το Puesta Oyster Bar & Grill) και χαρακτηρίζεται από τη λεπτή της άμμο. Είναι εύκολα προσβάσιμη με λεωφορείο, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο ή και με τα πόδια, ενώ διαθέτει και χώρο στάθμευσης. Στην παραλία βρίσκεται καθημερινά ναυαγοσώστης από τις 10:00 - 17:00. Έχει διακριθεί με Γαλάζια Σημαία και στις παροχές της συμπεριλαμβάνονται πρόσβαση αναπήρων, ντους και τουαλέτες.

Παραλίες
Η αγαπημένη παραλία γι΄ αυτούς που κολυμπούν ολόχρονα.Η παραλία Βούππα, που βρίσκεται στο διάσημο παραλιακό θέρετρο του Αγίου Τύχωνα, προσελκύει αυτούς που κολυμπούν ολόχρονα, χάρη στα καθαρά και ήρεμα νερά της, προστατευμένα από τους ανέμους.Η αμμώδης παραλία βρίσκεται μέσα στο πράσινο και χωρίζεται σε τρία τμήματα οργανωμένων εγκαταστάσεων που περιλαμβάνουν αποχωρητήρια, ντους, αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν, επίσης, μια ποικιλία από καταλύματα, εστιατόρια και περίπτερα.Από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο από τις 09:00-17:00 και μέχρι τις 18:00 κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχουν ναυαγοσώστες με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό καθώς και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.Η πρόσβαση είναι εύκολη με τα πόδια, ποδήλατο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο με διαθέσιμ…

Παραλίες
Αμμώδης παραλία στον Άγιο Τύχωνα (μπροστά από το εστιατόριο La Isla) στην οποία τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται καθημερινά ναυαγοσώστης. Έχει διακριθεί με Γαλάζια Σημαία και στις παροχές της συμπεριλαμβάνονται πρόσβαση αναπήρων, τουαλέτες, ντους και χώρος στάθμευσης.Στην περιοχή διατίθενται θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση. O οργανωμένος χώρος μπροστά από το εστιατόριο La Isla είναι όμορφα διαμορφωμένος με ψάθινες ομπρέλες και καραβόσκοινα, ενώ το χαβανέζικο σκηνικό παραπέμπει σε κάτι ιδιαίτερα εξωτικό.Η ακτή κατά μήκος του Αγίου Τύχωνα και τα καθαρά νερά της θάλασσας, έχουν κατανεμηθεί μεταξύ των πιο ήσυχων τμημάτων, καθώς και εκείνων που επικεντρώνονται γύρω από τα δημοφιλή παραλιακά μπαρ, προσελκύοντας κυρίως νεαρόκοσμο με ζωντανή μουσική ή μουσική από DJ.

Παραλίες
Συνδυασμός βραχώδους και αμμώδους παραλίας στον Άγιο Τύχωνα (απέναντι από Dolce Club) στην οποία βρίσκεται καθημερινά ναυαγοσώστης από τις 10:00 - 17:00. Μπορείτε να την προσεγγίσετε εύκολα με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, ποδήλατο και με λεωφορείο, ενώ διαθέτει και χώρο στάθμευσης. Στις γειτονικές της παραλίες διατίθενται θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση. Είναι διαπιστευμένη με Γαλάζια Σημαία και έχει τουαλέτες, πρόσβαση σε ανάπηρους και ντους.

Παραλίες
Η παραλία Ονήσιλος είναι μια ήσυχη παραλία με τα πόδια από τον όχλο. Έχει ψιλή λευκή άμμο και βρίσκεται στην πανέμορφη περιοχή του Αγίου Τύχωνα.

Παραλίες
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ:   -Λεμεσός: Ακτή Ολυμπίων Α΄ (Seatrac και Floating Wheelchair).   -Ακτή Ολυμπίων Β΄ (Floating Wheelchair).   -Παρεκκλησιά: Κοινοτική Παραλία (Floating Wheelchair).   -Γερμασόγεια: Δασούδι (Floating Wheelchair).   -Άγιος Τύχωνας: Βούππα (Floating Wheelchair), Καστέλλα (Floating Wheelchair).   ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ:   -Πεντάκωμο: Ακτή Κυβερνήτη.   -Πύργος: Αόρατοι, Παναγιές.   -'Aγιος Τύχωνας: Αρμονία (Floating Wheelchair).   -'Aγιος Αθανάσιος: Μαϊάμι.   -Πισσούρι: Κοινοτική Παραλία Πισσουρίου (Floating Wheelchair), Μούντι (Floating Wheelchair).   -Επισκοπή: Κούριον.

Χάρτης