Κλείνει τον παραλιακό πεζόδρομο ο Άγιος Τύχωνας διότι το Υπουργικό απέρριψε αναβάθμιση παραλιακών πε

Monday, 11 October 2021, 04:33

Να κλείσει τον παραλιακό πεζόδρομο από τις 28 Οκτωβρίου, αποφάσισε ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, αντιδρώντας στην απόρριψη πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο, αίτησης για κατά παρέκκλιση αλλαγή χρήσης δύο υφιστάμενων αδειούχων περιπτέρων στον πεζόδρομο, σε εστιατόρια κατηγορίας Β.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του Συμβούλιου, Πάμπος Ιωάννου, εκφράζει έντονη απογοήτευση για την απόφαση του Υπουργικού και αξιώνει την ανάκλησή της, διαφορετικά, όπως τονίζει, θα κλείσει τον πεζόδρομο για λόγους ασφάλειας του κοινού, αφού δεν θα έχει την οικονομική δυνατότητα να τον καθαρίζει, συντηρεί και επιτηρεί.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6, ο Πάμπος Ιωάννου υποστήριξε πως κρατικοί αξιωματούχοι πολεμούν το Κοινοτικό Συμβούλιο του Αγίου Τύχωνα και πως, σε αντίθεση με τη δική του αίτηση, έχουν εγκριθεί παρόμοια αιτήματα σε άλλες παραλιακές περιοχές.

Υπέδειξε, δε, πως ο Αγιος Τύχωνας πληρώνει δεκάδες χιλιάδες στο κράτος για την εκμίσθωση της γης των παραλιακών περιπτέρων.

Απαντώντας σε ερώτημά μας κατά πόσο θα κλείσουν τα υποστατικά, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως αυτά λειτουργούν με άδειες ως περίπτερα και πως στόχος της αίτησης, που εκκρεμεί από το 2014, είναι να νομιμοποιηθούν επεκτάσεις στις οποίες έχουν προβεί.